Blog Carton.ro

Cum ambalăm corect produsele fragile

Una dintre cele mai dificile sarcini, când vine vorba de ambalarea produselor pe care le comercializăm sau trimitem către terți, este cea de a le ambala corect astfel încât acestea să fie în deplină siguranță atât pe durata depozitării cât și pe durata transportului.

Sarcina devine cu atât mai grea cu cât și produsele sunt confecționate din materiale casante precum sticla, ceramica sau porțelanul. Produsele din această categorie, în special cele ceramice, sunt extrem de fragile iar uneori au și părți care se pot rupe ușor precum mânerele care fiind proeminente, sunt foarte ușor de deteriorat în cazul în care nu sunt ambalate corespunzător.

Prin urmare, cum ambalăm corect produsele fragile și ușor casante astfel încât acestea să nu se deterioreze atunci când sunt manipulate de către angajații firmelor de distribuție ori în timpul manevrării lor în depozite?

Ca și în cazul oricăror procedee similare, pentru a ne asigura că produsele sunt în siguranță, sunt recomandați o serie de pași care trebuie parcurși în ordinea de mai jos:

  1. Selectați/alegeți cutiile de carton potrivite. E evident faptul că înainte de toate, avem nevoie de ambalajele potrivite pentru produsele pe care dorim să le ambalăm. Acestea nu trebuie să fie nici prea mici dar nici prea mari. Chiar dacă în cazul în care acestea sunt mai mari avem la îndemână soluții pentru a umple spațiul rămas cu folii cu bule, stocarea și transportul sunt evident mai eficiente atunci când cutiile sunt croite pe măsură iar spațiul nu este risipit inutil.
  2. Umpleți recipientele casante cu materiale pentru protecție. Puteți utiliza hârtie, carton franjurat și alte produse pe care le găsiți și în oferta noastră.
  3. Înveliți obiectul în folie cu bule după ce în prealabil ați înfășurat și părțile proeminente în hârtie. Prin părți proeminente înțelegem mânerele. În cazul în care obiectele din material casant au și capace sau alte elemente mobile, înfășurați-le separat în hârtie sau folie cu bule. Puteți de asemenea utiliza și folia din spumă pentru a proteja suplimentar obiectele și pentru a le feri de eventualele zgârieturi.
  4. În cazul în care într-o cutie vor fi așezate mai multe obiecte de acest tip în stive, asigurați-vă că între obiecte așezați folii de carton ondulat.
  5. Plasați obiectele în cutie și umpleți spațiile goale cu folie din spumă sau folie cu bule. Căptuși înainte și baza cutiei pentru a beneficia de protecție completă.
  6. Închideți cutia, sigilați-o cu folie adezivă și asigurați-vă că marcajele corespunzătoare gamei de produse împachetate sunt vizibile pe cutie.