LIVRAREA ȘI RECEPȚIA COMENZIILOR

În situația plăților online, livrarea se va efectua în termen de 3-10 zile lucrătoare de la creditarea contului societatii INA PLASTIC cu suma, reprezentând contravaloarea comenzile respective.

Livrarea va fi efectuată de către o firmă de curierat agreată.

În momentul predării comenzii către firma de curierat, implicit a emiterii awb-ului, clientul poate solicita AWB-ul pentru comanda sa, care poate fi urmarit prin intermediul site-ului firmei de cureirat.

Cumpărătorul va primi, în contul său de client, avizul de însoțire a mărfurilor comandate și în curs de livrare, factura și garanția(ele) aferentă(e).

ATENȚIE:

RECEPȚIA se consideră ca fiind efectuată în aceeași zi în care produsul a fost livrat și/sau preluat de către client sau un reprezentant al acestuia.

Defectele vizibile se reclamă în momentul efectuării livrării si recepției produselor. Prin defect vizibil se înțelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului.

ATENȚIE:

La recepționarea coletului prin curierat, verificați integritatea produselor și a ambalajului.

Conform art. 1690 Cod Civil, dacă în urma verificării se constată existența unor vicii aparente, cumpărătorul trebuie să îl informeze pe vânzător despre acestea, fără întârziere. În lipsa informării, se consideră că vânzătorul și-a executat obligația.

Politica de anulare si retur si Formularul pentru Retururi

1.1 Dreptul de anulare a comenzii

Aveti dreptul de a anula comanda, îndeplinind conditiile de mai jos:

1 . Dacă nu este finalizata comanda on-line, puteți anula procesul apăsând butonul înapoi de pe browser-ul dumneavoastră .

  1. În cazul în care ați finalizat comanda on-line si ati primit mesajul generat automat pentru confirmarea comenzii dvs., puteti anula comanda urmand indicatiile aflate in subsolul mesajului generat automat pentru confirmarea comenzii dvs.

Comanda va fi anulata numai daca ati transmis mesajul de anulare in termen de 2 ore de la primirea mesajul generat automat pentru confirmarea comenzii dvs.

1.2. Retururi / modificări

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Aveți dreptul de a returna întreaga comanda sau o parte a acesteia în termen de 14 zile calendaristice de la data la care ați primit-o, fără a fi obligați să ne spuneti motivul pentru care doriți să returnați produsele. În acest caz, plătiti doar costurile de transport pentru returnarea produselor.

Dacă motivul returului consta in vicii ale produsului (produs neconform) sau erori de livrare (produsul comandat nu s-a livrat in cantitatea, marimea sau culoarea comandate sau a fost livrat alt produs decat tipul comandat, etc.) costurile de transport pentru retur vor fi suportate de INA PLASTIC S.R.L, DOAR prin firma de curierat agreata. In cazul in care ati optat pentru un alt serviciu de curierat decat cel agreat, taxa de transport pentru retur va fi suportata de catre dvs.

În cazul în care produsul se returnează personal, trebuie va asigurati ca returul dvs va ajunge sediul INA PLASTIC S.R.L. in maxim 14 zile calendaristice de la data primirii coletului. Retururile ce depasesc acest termen vor fi refuzate.

Pentru a vă exercita dreptul de retur, trebuie să completați și să trimiteți formularul de retur.(acesta se gaseste pe site si are denumirea “formular de retur“. Este responsabilitatea dumneavoastră să expediati produsul în aceeasi stare în care l-ați primit, fară a fi scos eticheta produsului. În plus, trebuie să includeti in colet o copie a facturii împreună cu formularul de retur completat integral. Nerespectarea acestor condiții duce la respingerea cererii de retur de catre INA PLASTIC S.R.L.

Pentru imbunatatirea continua a serviciilor oferite va rugam sa ne trimiteti feedback la adresa ina@ina.ro.

Dacă doriti schimbarea produsului , aveti urmatoarele optiuni:

1.2.1 să respectați politica și procedura de retur detaliată mai sus și să efectuati o noua comandă.

1.2.2 sa returnati produsele direct la sediul INAPLASTIC S.R.L. și să achizitionați alte produse.

1.3 Conditii de returnare

Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantul ca renuntă la produsele achizitionate online, fară penalitați și fară invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Pentru returnarea produselor achizitionate, trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1.3.1 Produsul trebuie să fie în ambalajul original și în aceeasi stare în care l-a primit, împreună cu factura fiscala și etichetele produselor.

1.3.2 Produsul trebuie să fie însoțit de Formularul de retur completat integral.

1.3.3 Returul produsului va avea loc în termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii coletului.

1.3.4. Toate produsele returnate vor fi verificare din punct de vedere al calitatii si al respectarii condtiilor de returnare de mai sus.

1.3.6. Recomandarea noastra este sa verificati cu atentie fiecare produs dupa primirea comenzii dvs., starea și ambalajul acestuia, astfel incat sa ne puteti semnala in timp util eventualele neconformitati.

1.3.7. INA PLASTIC SRL isi rezerva dreptul de a refuza returul respectiv, daca in urma propriilor verificari, returul respectiv nu respecta conditiile de returnare mentionate in prezenta sectiune si in Politica de anulare si retur.

Restituirea valorii produselor returnate

In cazul oricarui retur efectuat cu respectarea tuturor conditiilor detaliate mai sus, contravaloarea produselor returnate va fi rambursata.

Daca returul se face prin curier, la sediu, restituirea valorii produselor returnate va fi efectuata de catre INAPLASTIC S.R.L., in termen de 14 zile calendaristice de la primirea returului, prin virament în contul bancar al cumparatorului, specificat in formularul de returnare care însoțește in mod obligatoriu produsul/ele returnat/e.

Daca cumparatorul returneaza produsele direct la sediu, returul este verificat pe loc in magazin si, daca indeplineste conditiile de returnare descrise la pct. 1.3, cumparatorul primeste, pe loc, contravaloarea produselor returnate, in numerar.