Blog Carton.ro

Ambalarea produselor electronice

Ambalarea produselor electronice, a subansamblelor și a pieselor cu circuite electronice

Cartonul este esențial în majoritatea industriilor în care se produc, transportă sau manipulează produse de orice tip. Acesta a devenit un material esențial care protejează obiectele ambalate, ferindu-le în principal de șocurile mecanice care le pot dăuna atât la raft, în magazine, cât și pe durata depozitării lor la producători și a transportului de la producători la clienți sau distribuitori.

Când vine vorba de aparate electronice, sensibile ori plăci electronice cu circuite, subansamble electronice și așa mai departe, pe cât de esențial este cartonul și mărimea cutiei în care acestea sunt ambalate, pe atât de importante devin și elementele anexe, cele menite să aducă un plus de siguranță acestor produse.

Pentru aparatele electrocasnice de mici dimensiuni, este importantă tăierea cartonului pentru confecționarea unei cutii în care aceste produse să ocupe un volum cât mai mare, pentru a evita daunele cauzate pe timpul transportului. În cazul în care produsul nu este fixat în cutie, mobilitatea acestuia este principalul factor de risc. Prin urmare, pentru o mai bună fixare, se recomandă și utilizarea ca material auxiliar a foliei cu bule, folie în care să împachetăm produsul înainte de a-l introduce și sigila în cutia de carton.

Plăcile de circuite electronice și subansamblele electronice pe de altă parte, necesită o atenție sporită. Pentru a le feri de descărcările electrostatice care le pot deteriora definitiv, se recomandă împachetarea acestora în pungi sau folii tratate antistatic (ESD)  din acest punct de vedere. Ulterior, se poate utiliza și folia cu bule, pentru un plus de protecție împotriva șocurilor mecanice, extrem de importantă atunci când manipulăm produse de acest gen, extrem de sensibile.

La final, cutiile de carton se vor sigila cu benzi adezive iar atunci când aceste cutii sunt dispuse pe paleți pentru transport, se vor asigura pe paleții respectivi cu benzi de folii.