Blog Carton.ro

Inscriptionarea cutiilor de carton

Inscriptionarea corecta a cutiilor de carton

Sunt o mulțime de motive pentru care un obiect (sau mai multe) necesită împachetarea în cutii de carton. Unul dintre ele ar fi expediția lor către terțe persoane sau companii, altul, depozitarea lor. Sunt și cazuri în care acestea trebuie relocate la o altă adresă din același oraș sau la o distanță mai mare.

Fie că ne folosim de serviciile unei firme de curierat ori luăm decizia de a depozita sau transporta cutiile noi înșine, primul lucru la care trebuie să ne gândim, pe lângă alegerea ambalajelor potrivite, este cel de a inscripționa și eticheta aceste cutii în mod corespunzător.

De ce e nevoie de inscripționare?

Ei bine, fiecare produs are anumite proprietăți specifice care trebuie protejate. Cutiile etichetate sau marcate incorect, pot fi în consecință manevrate incorect, lucru care poate duce la deteriorarea completă sau parțială a obiectelor pe care le adăpostesc. Chiar și cei mai grijulii curieri, vor manevra în cu totul alt mod o cutie care nu este marcată ca fiind fragilă. Iată și elementele esențiale în acest sens:

Inscripționarea de bază

Aceasta cuprinde sau cel puțin ar trebui să cuprindă, denumirea și descrierea obiectelor incluse în cutie. Acestea sunt și primele informații cu care cel care manevrează cutia intră în contact, informații care pot ajuta persoana respectivă să își facă o idee despre felul in care trebuie manipulată marfa.

Elemente ajutătoare

În această categorie includem toate elementele care pot ajuta manipulantul să înțeleagă mai bine natura produselor și felul în care acestea trebuie protejate. Spre exemplu, vom marca cu fragil cutiile care conțin produse ușor casante ori produse care se pot rupe ușor. Totodată, e important să inscripționăm și condițiile de mediu în care aceste produse trebuie depozitate sau transportate. În mod cert, sunt obiecte care pot fi păstrate într-un mediu umed în vreme ce altele trebuie ferite de umezeală. Produsele alimentare pe de altă parte, trebuie păstrate la rece sau în anumite condiții de caldură și umiditate. La fel și cele medicale.

Destinația, nume, adresă

În fine, în cazul în care cutiile urmează a fi expediate, este important ca ele să fie etichetate cirespunzător cu adresa de destinație, numele persoanei care le va recepționa și evident, modalitățile prin care acea persoană poate fi contactată. În cazul în care produsele fac parte dintr-o livrare comercială, vor fi probabil necesare și documente de transport, avize etc. Important este ca toate aceste elemente să fie vizibile și amplasate pe partea superioară a cutiei.